Predstavnici FAO posjetili Agenciju za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine

Dmitry Zvyagintsev, službenik za agrarnu politiku Regionalnog ureda Organizacije za hranu i poljoprivredu (FAO) za Europu i Središnju Aziju i Vlado Pijunović, nacionalni koordinator programa FAO za Bosnu i Hercegovinu boravili su 13. rujna 2022. godine u radnom posjetu Agenciji za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine.

U okviru posjeta održan je sastanak s dr.sci. Džemilom Hajrićem, direktorom Agencije i suradnicima na kojem je razgovarano o zajedničkim aktivnostima realiziranim u sklopu projekta “Jačanje administrativnog sustava za upravljanje i podršku oznakama zaštite zemljopisnog podrijetla (TCP/BIH/3801)”

Suradnja Ureda FAO u Bosni i Hercegovini i Agencije za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine ocijenjena je veoma uspješnom te je zaključeno da realizirane projektne aktivnosti u području politike kvalitete predstavljaju dobar temelj za nastavak suradnje i nove projekte, osobito u području zaštite oznaka podrijetla, zemljopisnog podrijetla i zajamčeno tradicionalnog specijaliteta.

Predstavnici FAO istaknuli su značaj i tržišni potencijal prehrambenih proizvoda zaštićenih oznakama zemljopisnog podrijetla te predstavili primjere institucionalne podrške proizvođačima u zemljama koje su pod nadležnošću Regionalnog ureda FAO za Europu i Središnju Aziju sa sjedištem u Budimpešti.