Zbog složenosti i obimnosti pravilnika koji reguliraju pojedine oblasti, a u cilju što kvalitetnije i jednostavnije primjene istih, kao i doedukacije subjekata u poslovanju s hranom i potrošača, Agencija za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine je pripremila i zainteresiranim stranama u sustavu sigurnosti hrane distribuirala sljedeće smjernice, vodiče i brošure:
Tip | Naslov | BS | HR | SR | Godina |
---|
Tip | Naslov | BS | HR | SR | Godina |
---|---|---|---|---|---|
smjernice | Smjernice za sigurnost hrane u odnosu na rokove trajanja | preuzmi | preuzmi | преузми | 2024 |
smjernice | Smjernice za tumačenje i provođenje Pravilnika o mikrobiološkim kriterijima za hranu | preuzmi | preuzmi | преузми | 2023 |
smjernice | Smjernice za klasifikaciju rizika kod poslovanja s hranom i učestalost inspekcija | preuzmi | preuzmi | преузми | 2023 |
publikacija | Genetički modificirani organizmi u Bosni i Hercegovini | preuzmi | preuzmi | преузми | 2022 |
vodič | Vodič za dobijanje oznaka geografskog porijekla i tradicionalnih specijaliteta hrane u Bosni i Hercegovini | preuzmi | preuzmi | преузми | 2022 |
vodič | Vodič za sigurno rukovanje hranom u sektoru ugostiteljstva i avanturističkog turizma | preuzmi | preuzmi | преузми | 2021 |
smjernice | Analitička kontrola kvaliteta i postupci za validaciju metoda za analizu ostataka pesticida u hrani i hrani za životinje | preuzmi | preuzmi | преузми | 2021 |
smjernice | Smjernice za označavanje datuma i srodne informacije o hrani: prvi dio (označavanje datuma) | preuzmi | preuzmi | преузми | 2021 |
smjernice | COVID-19 i sigurnost hrane: Smjernice za kompanije u prehrambenom sektoru | preuzmi | preuzmi | преузми | 2020 |
pamflet | FAO 10 stvari koje subjekti u poslovanju s hranom trebaju znati o sigurnosti hrane i COVID-19 | preuzmi | preuzmi | преузми | 2020 |
smjernice | Kod prakse za smanjenje kontaminacije hrane sa policikličnim aromatskim ugljikovodicima (PAU) iz procesa dimljenja i direktnog sušenja | preuzmi | preuzmi | преузми | 2020 |
smjernice | Smjernice za interpretaciju rezultata ispitivanja kvaliteta meda | preuzmi | preuzmi | преузми | 2018 |
smjernice | Smjernice za opisivanje različitih kategorija hrane iz Dijela E Priloga II. Pravilnika o prehrambenim aditivima | preuzmi | preuzmi | преузми | 2018 |
smjernice | Tehničke smjernice i uputstva za uzorkovanje za kriterij higijene procesa za Campylobacter u trupovima brojlera | preuzmi | preuzmi | преузми | 2018 |
smjernice | Smjernice za uzorkovanje hrane u svrhu provođenja Višegodišnjeg programa kontrole ostataka pesticida u i na hrani biljnog i životinjskog porijekla | preuzmi | preuzmi | преузми | 2018 |
smjernice | Smjernice za dobru higijensku praksu i primjenu principa HACCP-a u peradarskim klaonicama i rasjekaonicama | preuzmi | preuzmi | преузми | 2018 |
brošura | Genetski modificirani organizmi - stanje i perspektive | preuzmi | preuzmi | преузми | 2018 |
brošura | Brošura o istraživanju kvaliteta soli na tržištu Bosne i Hercegovine | preuzmi | preuzmi | преузми | 2017 |
smjernice | Smjernice/vodič o fosforu i fosfatima, obračunu ukupnih fosfata i preračunu dozvoljenih količina u proizvodima od mesa | preuzmi | preuzmi | преузми | 2015 |
smjernice | Smjernice/vodič o prisutnosti mikotoksina, deoksinivalenola, zearalenona, ohratoksina A, fumonizina B1+B2 i toksina T - 2 i HT - 2 u proizvodima namijenjenim za ishranu životinja | preuzmi | preuzmi | преузми | 2015 |
Prikazano 1 do 20 od 41 rezultata