Radionica “Sigurno rukovanje hranom i kako do oznaka zemljopisnog podrijetla”

U  organizaciji Agencije za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine i USAID-ovog “Projekta razvoja održivog turizma u BiH”, 23. i 24. ožujka u Bihaću i Banja Luci su održane radionice na temu “Sigurno rukovanje hranom i kako do oznaka zemljopisnog podrijetla”. Radionicama su nazočili pružatelji ugostiteljskih usluga u restoranima, hotelima i drugim subjektima koji se bave pripremom i posluživanjem hrane, poljoprivredni proizvođači i predstavnici udruga, zadruga i poljoprivrednih klastera čiji prehrambeni proizvodi imaju potencijal za registraciju jedne od oznaka prehrambenih proizvoda (oznaka podrijetla, oznaka zemljopisnog podrijetla i oznaka zajamčeno tradicionalnog specijaliteta).

Na radionicama su predstavljeni  “Vodič za sigurno rukovanje hranom u sektoru ugostiteljstva i avanturističkog turizma” i “Vodič za dobijanje oznaka zemljopisnog podrijetla i tradicionalnih specijaliteta hrane u BiH”. Nazočni su detaljno upoznati s prednostima i čimbenicima uspjeha uvođenja oznaka zemljopisnog podrijetla.

 

Organizaciju radionica podržali su Ured za koordinaciju projekata Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva i programa IFAD, Privredna komora Republike Srpske i Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske.