Ravnatelj Agencije nazočio skupu održanom povodom predsjedavanja Republike Češke Vijećem EU

Na poziv Veleposlanstva Republike Češke u Bosni i Hercegovini, dr.sci. Džemil Hajrić, ravnatelj Agencije za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine, sudjelovao je na skupu organiziranom u povodu predsjedavanja Republike Češke Vijećem Europske unije, koji je održan 22. rujna 2022. godine u Mostaru.

Na skupu je promoviran jedan od ciljeva razvojne suradnje u Bosni i Hercegovini kojim se posebno doprinosi procesu integracije Bosne i Hercegovine u Europsku uniju, a to je „Sigurnija hrana: odgovorna poljoprivreda, veterinarske i sanitarne laboratorije i inspektorati“.

Tom prigodom direktor Hajrić zahvalio je Nj.E. Ivani Hlavsovoj, veleposlanici Republike Češke u Bosni i Hercegovini na dosadašnjoj podršci Vlade Republike Češke institucijama u sustavu sigurnosti hrane Bosne i Hercegovine.

Posebno je naglasio značaj projekta „Unaprjeđenje sustava sigurnosti hrane u Bosni i Hercegovini“ koji je financiran sredstvima Vlade Republike Češke, a implementiran od strane Češke razvojne agencije. Agencija za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine, u suradnji s mjerodavnim tijelima entiteta i Brčko distrikta BiH, bila je korisnik projekta u dijelu koji se odnosi na podršku uspostavljanju pilot sustava za kontrolu aditiva u hrani. Projekt je bio u potpunosti usklađen s preporukama Europske komisije za područje sigurnosti hrane.