Studenti Agromediteranskog fakulteta Univerziteta „Džemal Bijedić“ posjetili Agenciju

Studenti dodiplomskog studija Agromediteranskog fakulteta Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru, smjer „Ekologija i upravljanje okolišom u poljoprivredi“ u pratnji profesora, posjetili su 25. travnja 2018. godine Agenciju za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine. Posjet Agenciji nastavak je suradnje Agencije i Agromediteranskog fakulteta Univerziteta „Džemal Bijedić“, a realiziran je u okviru praktične nastave.

Uvodnim obraćanjem studentima je dobrodošlicu poželio mr.sc. Dragan Brenjo, zamjenik ravnatelja Agencije za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine, a nakon toga su održane sljedeće prezentacije službenika Agencije:

  •  „Zakonodavstvo iz područja GMO u Bosni i Hercegovini“ – Armin Čolaković, šef Odsjela za razvoj i suradnju s laboratorijima i
  • „ Uloga i suradnja s Europskom agencijom za sigurnost hrane (EFSA)“ – Nadža Ustamujić– viši stručni suradnik.

DSC 0097

DSC 0096

DSC 0095

Agencija je 27. travnja 2011. godine potpisala Sporazum o znanstveno-istraživačkoj i stručnoj suradnji s Agromediteranskim fakultetom Univerziteta Džemal Bijedić, koji omogućava edukaciju znanstvenog i stručnog kadra obje institucije u području sigurnosti hrane, zajedničke znanstveno-istraživačke projekte i istraživanja, organiziranje aktualnih tematskih predavanja, radionica, seminara, okruglih stolova i simpozija.