Unaprjeđenje suradnje USAID-a i Agencije za sigurnost hrane BiH

Direktor Odjela za ekonomski razvoj USAID-a Andrew Boegel posjetio je danas Agenciju za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine gdje je održao radni sastanak s ravnateljem Agencije mr.sc. Džemilom Hajrićem i mr.sc. Draganom Brenjom, zamjenikom ravnatelja.

Na sastanku je razgovarano o dosadašnjoj suradnji Agencije s USAID-om u okviru FARMA II projekta te je ravnatelj Hajrić ovom prigodom zahvalio Boegelu na veoma značajnoj podršci USAID-a aktivnostima Agencije u području razvoja baze podataka o kemijskim kontaminantima te prikupljanja podataka o konzumaciji hrane što su ključni preduvjeti za jačanje kapaciteta za procjenu rizika porijeklom iz hrane.

U okviru USAID/Sida FARMA II projekta u ovoj godini osigurani su međunarodni eksperti koji su održali obuke službenika Agencije po navedenim temama koje su od velikog značaja za unaprjeđenje procesa procjene rizika sukladno  metodologiji koja se koristi u zemljama članicama EU.

Zajednička je ocjena sudionika sastanka da postoji značajan prostor za unaprjeđenje suradnje u predstojećem razdoblju, te su ovom prilikom od strane Agencije predstavljene konkretne oblasti za koje je potrebna podrška međunarodnih organizacija.