Uspostavljanje regionalne suradnje u području registracije oznaka prehrambenih proizvoda

Na inicijativu Veleposlanstva Republike Francuske u Bosni i Hercegovini, 3. ožujka 2017. godine Agenciju za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine posjetile su Catherine Palpant, savjetnica za znanstvenu suradnju u Veleposlanstvu Republike Francuske u Bosni i Hercegovini i Claire Bernard – Moning, predstavnica International Center for Advanced Mediterranean Agronomic Studies.

Tom prigodom održan je radni sastanak u cilju pokretanja i razvoja regionalnih programa suradnje u području poljoprivrede i oznaka zemljopisnog podrijetla hrane.

Ravnatelj Agencije za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine mr.sc. Džemil Hajrić upoznao je gošće s nadležnostima i aktivnostima Agencije za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine, dok je zamjenik ravnatelja mr.sc. Dragan Brenjo predstavio aktivnosti, kao i buduće planove kada je u pitanju zaštita oznaka izvornosti, oznaka zemljopisnog podrijetla i oznaka tradicionalnog ugleda hrane u Bosni i Hercegovini. Na sastanku je naglašeno da Republika Francuska pridaje veliki značaj zaštiti oznaka izvornosti, oznaka zemljopisnog podrijetla i oznaka tradicionalnog ugleda hrane, a također je iskazana spremnost za uspostavljanje bilateralne ili multilateralne suradnje u predmetnom području, koja bi uključila sve zainteresirane strane.