Obavijest za potrošače

Agencija za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine zatražila je od mjerodavnih inspekcijskih tijela u Bosni i Hercegovini da utvrde nalazi li se na tržištu Bosne i Hercegovine proizvod „VINDON“ mljeveno pureće meso, 500g, LOT 300318, barkod 3850339413043, roka trajanja do 30.3.2018., proizvođača Vindon d.o.o., Bjeliš bb, Slavonski Brod.

Ovaj proizvod povlači se s tržišta Republike Hrvatske radi utvrđene prisutnosti bakterije iz roda Salmonella spp.

Uporedo s ovim aktivnostima, od uvoznika proizvoda Vindon za BiH zatraženo je očitovanje o eventualnom uvozu spornoga lota u Bosnu i Hercegovinu.

Po okončanju inspekcijske kontrole i prijemu povratnih informacija, Agencija će obavijestiti javnost o poduzetim mjerama i rezultatima inspekcijske kontrole.

*Agencija za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine je od strane Vindije d.o.o. Sarajevo, uvoznika i distributera proizvoda Vindon, 2. travnja 2018. godine obaviještena da proizvod iz šarže koja je bila predmetom povlačenja i opoziva s tržišta Republike Hrvatske zbog utvrđene prisutnosti bakterije Salmonella spp., nije uvezen i stavljen na tržište Bosne i Hercegovine.

Ova informacija dostavljena je na znanje i dalje postupanje mjerodavnim inspekcijskim tijelima.