Obavijest o povlačenju i opozivu proizvoda

Tijekom provjere eventualnog prisustva na tržištu Bosne i Hercegovine proizvoda proizvođača „Mars Incorporated“, koji su predmet povlačenja u više zemalja EU i drugih zemalja, a koja je pokrenuta od strane mjerodavnih inspekcijskih tijela entiteta i Brčko distrikta BiH na zahtjev Agencije za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine od 23. veljače 2016. godine, Agencija je kao kontakt točka Sustava brzog uzbunjivanja za hranu i hranu za životinje (DG SANTE EU RASFF) dana 24. veljače2016. godine u poslijepodnevnim satima primila obavijest da je na tržište Bosne i Hercegovine isporučen proizvod ”Snickers Multipack” LOT: /07-08-16/601A2NLD03, proizvođača ”Mars Nederland B.V.”, Veghel, Nizozemska.

Sve podatke kojima raspolaže Agencija je po žurnom postupku dostavila na dalje postupanje mjerodavnim inspekcijskim tijelima entiteta i Brčko distrikta BiH, kao i mjerodavnom inspekcijskom tijelu prema mjestu sjedišta uvoznika proizvoda iz asortimana „Mars Incorporated“ za Bosnu i Hercegovinu.

Potrošačima koji eventualno posjeduju navedeni lot proizvoda preporučujemo da iste ne konzumiraju, te da obavijeste najbliže inspekcijsko tijelo. Molimo da isto poduzmu i u slučaju da na policama u trgovinama primijete navedene sporne lotove proizvoda.

Obavijest se odnosi isključivo na gore naznačeni proizvod i oznaku serije/LOT-a!