Održan sastanak Mreže organizacija u području sigurnosti hrane i hrane za životinje

Prvi sastanak Mreže organizacija u području sigurnosti hrane i hrane za životinje koja je formirana s ciljem promoviranja aktivne znanstvene, stručne i tehničke suradnje u području sigurnosti hrane i hrane za životinje u Bosni i Hercegovini održan je 5. studenoga 2019. godine u Mostaru.

Na sastanku su sudjelovali predstavnici 13 instituta, zavoda i fakulteta iz Bosne i Hercegovine koji su razmijenili mišljenja i prijedloge o mogućnostima suradnje u okviru Mreže organizacija. Predstavnici Agencije za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine predstavili su model razmjene informacija u okviru Mreže, kao i mogućnost posredovanja Agencije u povezivanju s institucijama iz zemalja Europske unije.

Članice Mreže također su upoznate s mogućnošću iskazivanja interesa za projekte dostupne u okviru „EU Risk assessment agende/EU RAA“ Europske agencije za sigurnost hrane (EFSA), kao i s drugim mogućnostima suradnje s EFSA-om posredstvom Agencije za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine kao kontakt točke EFSA-e.

Mreža organizacija u području sigurnosti hrane i hrane za životinje u Bosni i Hercegovini formirana je na temelju prijava na javnI poziv Agencije za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine od 17. lipnja 2019. godine, a dosad joj je pristupilo 16 instituta, zavoda i fakulteta.

mreza sastanak2

 

m.o3

 

Uslovi koje određena organizacija treba ispunjavati kako bi bila uvrštena u Mrežu organizacija u oblasti sigurnosti hrane i hrane za životinje, kao i odgovarajući obrasci za prijavu dostupni su na sljedećem linku.