Predstavnici Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica posjetili Agenciju za sigurnost hrane BiH

Prim. dr Senad Huseinagić, ravnatelj Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica i mr.sc. Muhamed Gladan, rukovoditelj Veterinarskog zavoda, boravili su 19. travnja 2022. godine u službenom posjetu Agenciji za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine gdje su održali sastanak s dr.sc. Džemilom Hajrićem, ravnateljem Agencije i suradnicima.

Razgovarano je o dosadašnjoj suradnji Agencije i Instituta, a predstavnici dviju institucija razmijenili su mišljenja o mogućnostima provedbe zajedničkih aktivnosti iz područja sigurnosti hrane u predstojećem razdoblju. Ocijenjeno je kako je potrebno nastaviti razvijati suradnju dviju institucija koje imaju veoma značajne stručne i znanstveno-istraživačke kapacitete.

Institut za zdravlje i sigurnost hrane Zenica je član Mreže organizacija u području sigurnosti hrane i hrane za životinje u Bosni i Hercegovini koju je Agencija za sigurnost hrane BiH formirala za potrebe realizacije zadataka i projekata delegiranih i/ili financiranih od strane međunarodnih organizacija među kojima su Europska agencija za sigurnost hrane (EFSA), Europski centar za prevenciju i kontrolu bolesti (ECDC) te druge međunarodne organizacije iz područja sigurnosti hrane i hrane za životinje.