Na temelju rezultata Monitoringa kvalitete meda na tržištu Bosne i Hercegovine u 2017. godini, koji je Agencija za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine provela u suradnji s mjerodavnim inspekcijskim tijelima, nastavljene su aktivnosti na zaštiti interesa potrošača kroz službene kontrole kvalitete meda. Kako je priopćila Federalna uprava za inspekcijske poslove, Federalni veterinarski inspektorat kontrolirao je […]
Vijesti
Obavijest o povlačenju proizvoda s tržišta
S tržišta Bosne i Hercegovine povlače se sljedeći proizvodi proizvođača DIM Komerc, Valandovo, Makedonija, svih rokova trajanja: K PLUS FEFERONI BLAGI, staklenka, 370 ml (160 g) i K PLUS FEFERONI LJUTI, staklenka, 370 ml (160 g). Na unutarnjoj strani metalnih zatvarača staklenki ovih proizvoda uočena je korozija te isti ne udovoljavaju propisanim uvjetima za materijale […]
Obavijest za potrošače
Agencija za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine zatražila je od mjerodavnih inspekcijskih tijela u Bosni i Hercegovini da utvrde nalazi li se na tržištu Bosne i Hercegovine proizvod „VINDON“ mljeveno pureće meso, 500g, LOT 300318, barkod 3850339413043, roka trajanja do 30.3.2018., proizvođača Vindon d.o.o., Bjeliš bb, Slavonski Brod. Ovaj proizvod povlači se s tržišta Republike […]
Javna licitacija za prodaju motornog vozila
Na temelju Odluke o prodaji službenog vozila Agencije za sigurnost hrane BiH broj: 01-1-16-3-250-1/18 od 09.02.2018. godine, a u svezi s člankom 12. stavak (3) Pravilnika o uslovima nabave i načinu korištenja službenih vozila u institucijama Bosne i Hercegovine („Službeni glasnik BiH“, br. 26/14, 81/14, 78/15, 42/17, 53/17 i 62/17) i Instrukcije o načinu i […]
TAIEX ekspertska misija o Panelima za senzorsku analizu djevičanskog maslinovog ulja
S ciljem razvoja i unaprjeđenja vještina ocjenjivača Panela za senzorsku analizu djevičanskog maslinovog ulja u svrhu službene kontrole, Agencija za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine organizirala je ekspertsku misiju koja se održava u razdoblju od 12. – 16. ožujka 2018. godine u Mostaru. Ekspertska misija organizirana je u okviru Instrumenta za tehničku podršku i razmjenu […]
EU: Istraživanje o označavanju roka uporabe i drugih podataka na deklaracijama hrane i prevenciji bacanja hrane
Oko 10% od ukupne količine otpada od hrane u Europskoj uniji koja iznosi 88 milijuna tona godišnje povezano je s označavanjem roka uporabe. Kategorije hrane koje su najviše zastupljene u otpadu od hrane su voće i povrće, pekarski proizvodi, meso, uključujući ribu i meso peradi te mliječni proizvodi. Opći zaključak istraživanja je da svaki prijedlog […]