Informacija o nastavku aktivnosti u vezi s proizvodima „Šafram“

Nakon što je Agencija za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine dostavila nadležnoj službi Europske komisije (SANTE RASFF) dokumentaciju kojom se potvrđuje da su proizvodi „Šafram Paprika tucana ljuta – 35 g, Lot 005515 i „Šafram Paprika tucana ljuta – 50 g, Lot 005515“, proizvođača i izvoznika iz Hrvatske „Šafram d.o.o. Zagreb, distribuirani i na tržište Bosne i Hercegovine, mjerodavna tijela Republike Hrvatske provela su dodatnu istragu, te dostavila Agenciji za sigurnost hrane BiH izravno i putem SANTE RASFF-a informacije o izvozu spornih proizvoda na naše tržište.

Zaprimljene distribucijske liste Agencija je po žurnom postupku dostavila na dalje postupanje mjerodavnim inspekcijskim tijelima u Bosni i Hercegovini.

Potrošače pozivamo da se i dalje pridržavaju preporuka Agencije, odnosno da ne konzumiraju sporne proizvode, te da obavijeste najbliže inspekcijsko tijelo ako su kupili proizvode spornih brojeva LOT-a. Molimo da isto poduzmu i u slučaju da na policama u trgovinama primijete navedene sporne lotove proizvoda.