Održana TAIEX ekspertska misija o procjeni rizika i upravljanju rizikom u području sigurnosti hrane

U organizaciji Agencije za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine, uz tehničku podršku Europske komisije u Banja Luci je u razdoblju od 12.-16. veljače 2018. godine održana „Ekspertska misija o procjeni rizika i upravljanju rizikom u području sigurnosti hrane.“

Cilj ekspertske misije bio je obuka o zakonodavstvu i praksi Europske unije u području sigurnosti hrane s naglaskom na uspostavljanje i funkcioniranje procjene rizika, upravljanja rizikom i komunikacije rizika, uključujući razmjenu informacija putem Sustava brzog uzbunjivanja za hranu i hranu za životinje (RASFF).

Nadja Škrk, predstavnica Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i prehrane Republike Slovenije prenijela je iskustva nadležnih institucija u ovoj zemlji vezano za usklađivanje zakonodavstva i funkcioniranje sustava analize rizika u području sigurnosti hrane predstavnicima nadležnih institucija Bosne i Hercegovine, entiteta i Brčko distrikta BiH.

EMBL2

Dnevni red ekspertske misije možete pogledati i preuzeti ovdje.

Ekspertska misija je realizirana u okviru Instrumenta za tehničku podršku i razmjenu informacija (Technical Assistance and Information Exchange instrument, TAIEX) Europske komisije.