Primopredaja dužnosti ravnatelja i zamjenika ravnatelja Agencije

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine je na 35. sjednici održanoj 15. prosinca 2015. godine donijelo Rješenje o imenovanju ravnatelja Agencije za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine („Službeni glasnik BiH“, broj 100/15 od 29.12.2015. godine) i Rješenje o imenovanju zamjenika ravnatelja Agencije za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine („Službeni glasnik BiH“, broj 100/15 od 29.12.2015. godine) kojima je na mandatno razdoblje od četiri godine, počevši od  1. siječnja 2016. godine, ravnateljem Agencije imenovan mr.sc. Džemil Hajrić, a zamjenikom ravnatelja mr.sc. Dragan Brenjo.

Džemil Hajrić je do imenovanja na dužnost ravnatelja Agencije obnašao dužnost pomoćnika ravnatelja Agencije za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine u Sektoru upravljanja krizom i žurnim situacijama. Po struci je diplomirani veterinar, a magistar je poljoprivrednih znanosti.

Dragan Brenjo je diplomirani inženjer prehrambene tehnologije. Magistar je zdravstvenih znanosti, a radio je u Agenciji za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine na poslovima šefa Odjela za sigurnost proizvodnje u okviru Sektora analize rizika.

Primopredaja dužnosti dosadašnjeg ravnatelja Agencije prof.dr. Sejada Mačkića i zamjenika ravnatelja dr.sc. Zorana Đerića s novim rukovodstvom Agencije obavljena je 30. i 31. prosinca 2015. godine u Mostaru.

Tom prigodom novo rukovodstvo Agencije izrazilo je zahvalnost prof.dr. Sejadu Mačkiću i dr.sc. Zoranu Đeriću na izuzetno velikom angažmanu na uspostavljanju i radu Agencije za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine, te im je poželjelo mnogo uspjeha  u budućem profesionalnom radu.