Sastanak s Grupacijom proizvođača piva BiH

Sastanak predstavnika Agencije za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine i Grupacije proizvođača piva Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine održan je 6.4.2016. godine u Mostaru. Na sastanku je razgovarano o primjeni i tumačenju Pravilnika o pružanju obavijesti potrošačima o hrani.

Predstavnici Grupacije proizvođača piva su, uz ostalo, na sastanku naveli kako se proizvođači piva iz Bosne i Hercegovine pri izvozu u pojedine zemlje susreću s različitim tumačenjima Uredbe 1169/2011 Europskog parlamenta i Vijeća od 25. listopada 2011. o informiranju potrošača o hrani.

Ravnatelj i zamjenik ravnatelja Agencije, mr.sc. Džemil Hajrić i mr.sc. Dragan Brenjo, naglasili su kako Agencija ima puno razumijevanje za izazove s kojima se proizvođači piva iz Bosne i Hercegovine suočavaju na domaćem tržištu, kao i pri izvozu. Naveli su da ova institucija, sukladno važećim propisima, u suradnji s nadležnim institucijama Bosne i Hercegovine, entiteta i Brčko distrikta BiH, kroz izradu i predlaganje propisa Vijeću ministara Bosne i Hercegovine, nastoji urediti tržište s primarnim ciljem zaštite zdravlja i interesa potrošača, ali i zaštite interesa proizvođača, kako je i propisano Zakonom o hrani („Službeni glasnik BiH“, broj 50/04).