Rukovodstvo Veterinarskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu posjetilo Agenciju za sigurnost hrane BiH

8. srpnja 2020.

Rukovodstvo Veterinarskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu predvođeno prof.dr. Muhamedom Smajlovićem, dekanom, boravilo je 8. srpnja 2020. godine u službenom posjetu Agenciji za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine gdje je održan sastanak s dr.sci. Džemilom Hajrićem, v.d. ravnatelja i dr.sci. Slobodanom Dojčinovićem, v.d. zamjenika ravnatelja Agencije. Razgovarano je o dosadašnjoj suradnji Agencije i Veterinarskog fakulteta, a […]

Održan sastanak v.d. ravnatelja Agencije i ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine

6. srpnja 2020.

Dr.sci. Džemil Hajrić, v.d. ravnatelja Agencije za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine, održao je 3. srpnja 2020. godine u Sarajevu sastanak sa Stašom Košarcem, ministrom vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine. Na sastanku su analizirane dosadašnje zajedničke aktivnosti dviju institucija u vezi s omogućavanjem preduvjeta za unaprjeđenje izvoza prehrambenih proizvoda iz Bosne i […]

Najava: Webinar „Visokorizično bilje – kako EU provodi procjenu rizika za biljne proizvode?“

11. lipnja 2020.

Europska agencija za sigurnost hrane (European Food Safety Authority, EFSA) organizira webinar na temu „Visokorizično bilje – kako EU provodi procjenu rizika za biljne proizvode?“ Webinar će biti održan 26. lipnja 2020. godine, a detaljnije informacije i poveznicu za registraciju možete pronaći ovdje. Cilj webinara je pružiti potporu nacionalnim institucijama „trećih zemalja“ mjerodavnim za zdravlje […]

Četiri bosanskohercegovačka prehrambena proizvoda zaštićena oznakama podrijetla i zemljopisnog podrijetla

5. lipnja 2020.

Predstavnicima udruga koje proizvode „Livanjski izvorni sir“, „Visočku pečenicu“, „Livanjski sir“ i „Nevesinjski krompir“ danas su u Mostaru dodijeljena rješenja o registraciji oznake podrijetla i zemljopisnog podrijetla. Nakon što je ispunio propisane uvjete „Livanjski izvorni sir“ zaštićen je oznakom podrijetla, dok su ostala tri proizvoda zaštićeni oznakom zemljopisnog podrijetla. To su prvi bosanskohercegovački proizvodi zaštićeni […]

Svjetski dan sigurnosti hrane

5. lipnja 2020.

U skladu s Rezolucijom Generalne skupštine Ujedinjenih naroda, 7. lipnja se širom svijeta obilježava Svjetski dan sigurnosti hrane. Na taj način želi se usmjeriti pozornost javnosti na značaj sigurnosti hrane za zdravlje ljudi i gospodarstvo. Cilj je potaknuti aktivnosti koje će pomoći u prevenciji, otkrivanju i upravljanju rizicima podrijetlom iz hrane te dati doprinos sigurnoj […]

U Registar hrane za posebne prehrambene potrebe uneseni podaci za 225 proizvoda

3. lipnja 2020.

U skladu s odredbama Pravilnika o hrani za posebne prehrambene potrebe („Službeni glasnik BiH“, broj 72/11), Agencija za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine objavila je na svojoj web stranici Registar hrane za posebne prehrambene potrebe koja je stavljena na tržište Bosne i Hercegovine. Registar se ažurira postupno po prijemu podataka od mjerodavnih tijela entiteta i […]