Najava naučnih skupova

12. Naučna konferencija „Klimatske promjene – globalna prijetnja lancu ishrane“ (12th Scientific Conference „Climate changes – a global threat for the food chain“) bit će održana 25. oktobra 2019. godine u Sofiji, Bugarska, a učešće je moguće prijaviti do 6. septembra 2019. godine putem linka http://www.focalpointbg.com/?event=5.

Participacija za učešće na konferenciji se ne plaća, a ostale troškove snose učesnici konferencije ili njihove organizacije. Organizator konferencije je kontakt tačka Bugarske za EFSA-u. Detaljnije informacije možete pronaći na sljedećem linku.

Prva Naučna konferencija o dobrobiti životinja u organizaciji Regionalnog centra za dobrobit životinja („1st RAWC Scientific Conference 2020 “Better science for better animal welfare“) bit će održana 10. i 11. marta 2020. godine u Solunu, Grčka.

Međunarodni naučnici i stručnjaci na ovoj konferenciji će razmijeniti iskustva u cilju promicanja nauke o dobrobiti životinja u širem području jugoistočne Europe. Učesnici će dobiti uvid u aktuelne regionalne inicijative za dobrobit životinja, razmotrit će se veza između dobrobiti životinja i ljudi i održivosti stočarstva, a bit će predstavljeni i novi načini za praćenje i mjerenje ponašanja životinja.

Detaljnije informacije o konferenciji i načinu prijave možete pronaći na sljedećem linku.