Najava: Predavanje studentima zainteresiranim za rad u EFSA-i

Hana Mušinović, predstavnica Odjela za komunikacije i međunarodne odnose Evropske agencije za sigurnost hrane (EFSA) održat će 27. i 28.6.2016. godine u Sarajevu i Mostaru predavanja na kojima će predstaviti ulogu i rad ove institucije u sistemu sigurnosti hrane Evropske unije. EFSA daje nezavisne naučne savjete o rizicima povezanim sa hranom, koji se uzimaju u obzir pri donošenju evropskih propisa, pravila i politika, te na taj način pomaže u zaštiti potrošača od rizika u prehrambenom lancu.

Predavanja će biti održana u okviru kampanje privlačenja mladih talenata, studenata i naučnika na početku karijere za rad u EFSA-i.  Iz vlastitog iskustva, kao jedan od polaznika prošlogodišnje stručne prakse, a danas mlađi naučni službenik EFSA-e, Hana Mušinović će studentima dati informacije o mogućnostima koje EFSA nudi u pogledu stručne prakse, studijskih posjeta i zapošljavanja. Predavanja će biti održana u saradnji sa Agencijom za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine prema sljedećem rasporedu:

  • ponedjeljak, 27.6.2016. godine u 11,00h, Veterinarski fakultet Univerziteta u Sarajevu, Ulica Zmaja od Bosne 90 i
  • utorak, 28.6.2016. godine u 10,00h, Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet Sveučilišta u Mostaru, Ulica biskupa Čule bb.

Predavanja su otvorena za sve studente i naučnike na početku karijere. Dodatne informacije mogu se dobiti u Agenciji za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine pozivom na broj 036 336 950 ili putem e-maila arar@fsa.gov.ba i vidacak@fsa.gov.ba.