BfR: Javni poziv kandidatima za Werner Baltes Fellowship 2020

Savezni institut za procjenu rizika SR Njemačke (Bundesinstitut für Risikobewertung, BfR) obavijestio je Agenciju za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine da je raspisan javni poziv za gostujuće naučnike na koji se mogu prijaviti i kandidati iz Bosne i Hercegovine. S ciljem promocije nauke i međunarodne saradnje, tokom 2020. godine, za 10 izabranih kandidata iz „novih“ članica EU i zemalja van EU, bit će omogućen tromjesečni boravak u BfR-u, gdje će imati priliku steći uvid u rad i rezultate ove institucije u oblasti zaštite zdravlje potrošača.

Kandidati trebaju zadovoljavati sljedeće uslove:

  • Univerzitetska diploma iz biologije, hemije, medicine, veterinarske medicine, toksikologije, prehrambene tehnologije, statistike ili srodne naučne discipline,
  • Interes za teme iz oblasti zaštite zdravlja potrošača,
  • Odgovornost i predanost radu,
  • Dobro poznavanje engleskog jezika ili njemačkog jezika.

Radno mjesto je u Berlinu, a sredstvima iz Fonda Werner Baltes (Werner Baltes Fellowship), izabranim kandidatima bit će plaćeni troškovi prevoza, smještaja i dnevnica. Rok za prijavu je 1. decembra 2019. godine, a odabir kandidata provest će se na osnovu online prijave koja je dostupna na sljedećem linku .

Agencija za sigurnost hrane BiH će za potrebe prijave na javni poziv pružiti tehničku podršku i potrebne informacije svim zainteresovanim kandidatima. Kontaktirati nas možete putem telefona 036 336 950 ili e-maila agencija@fsa.gov.ba.

*Savezni institut za procjenu rizika je nezavisna naučna institucija koja djeluje u okviru portfelja Saveznog ministarstva hrane i poljoprivrede SR Njemačke. Detaljnije informacije o radu i nadležnostima BfR-a možete pronaći na zvaničnoj web stranici Instituta (www.bfr.bund.de).