Informacija o nastavku aktivnosti u vezi s proizvodima „Šafram“

Nakon što je Agencija za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine dostavila nadležnoj službi Evropske komisije (SANTE RASFF) dokumentaciju kojom se potvrđuje da su proizvodi „Šafram Paprika tucana ljuta – 35 g, Lot 005515 i „Šafram Paprika tucana ljuta – 50 g, Lot 005515“, proizvođača i izvoznika iz Hrvatske „Šafram d.o.o. Zagreb, distribuisani i na tržište Bosne i Hercegovine, nadležni organi Republike Hrvatske proveli su dodatnu istragu, te dostavili Agenciji za sigurnost hrane BiH direktno i putem SANTE RASFF-a informacije o izvozu spornih proizvoda na naše tržište.

Zaprimljene distribucijske liste Agencija je po hitnoj proceduri dostavila na dalje postupanje nadležnim inspekcijskim organima u Bosni i Hercegovini.

Potrošače pozivamo da se i dalje pridržavaju preporuka Agencije, odnosno da ne konzumiraju sporne proizvode, te da obavijeste najbliži inspekcijski organ ako su kupili proizvode spornih brojeva LOT-a. Molimo da isto preduzmu i u slučaju da na policama u trgovinama primijete navedene sporne lotove proizvoda.