Obavijest potrošačima

Agencija za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine je svojim aktom dana 03.03.2017. godine, obavijestila nadležne inspekcijske organe da poduzmu mjere i radnje na utvrđivanju činjenica da li se na bh. tržište bilo uvoza spornog lota ”HIPP Bio Instant kašica-pirinčane pahuljice, 20g neto, lot 6001791, datum proizvodnje: 04.05.2016. godine, rok upotrebe: 30.11.2017. godine, HIPP GmbH & Co. Export KG Austrija”.

Nakon obavljene inspekcijske kontrole, dana 06.03.2017. godine, od strane Uprave za inspekcijske poslove Zapadnohercegovačkog kantona u društvu Ataco d.o.o. Mostar – podružnica Široki Brijeg, nadležni inspektori su konstatovali, što je u svom izjašnjenju naveo i uvoznik, da se naprijed navedni proizvod ne nalazi u skladištu, niti je uvezen ispred Društva “Ataco” d.o.o. Mostar na tržište Bosne i Hercegovine, niti je distribuiran kupcima od strane Društva “Ataco” d.o.o. Mostar.

Agencija za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine, će po pristizanju novih informacija sa terena od nadležnih inspekcijskih organa o istim informisati javnost.

U međuvremenu, potrošačima koji eventualno posjeduju navedeni sporni lot proizvoda (6001791) preporučujemo da se isti ne konzumira, te da obavijeste nadležni inspekcijski organ prema mjestu prebivališta.