Obavijest o povlačenju i opozivu proizvoda

19/09/2016

Agencija za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine obavještava potrošače o povlačenju i opozivu sa tržišta dodatka prehrani ”organska ječmena trava” porijeklom iz Njemačke. Putem Sistema brzog uzbunjivanja za hranu i hranu za životinje (EU RASFF) primljena je obavijest da je na tržište Bosne i Hercegovine, kao i još 12 zemalja u Evropi, isporučen proizvod za […]

73. sjednica VM BiH: Donesena tri propisa o hrani

19/09/2016

Na prijedlog Agencije za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine, u saradnji sa nadležnim organima entiteta i Brčko distrikta BiH, Vijeće ministara Bosne i Hercegovine je na 73. sjednici održanoj 15. septembra 2016. godine donijelo Pravilnik o izmjenama i dopunama pravilnika o mikrobiološkim kriterijima za hranu, Pravilnik o izmjenama i dopunama pravilnika o maksimalno dozvoljenim količinama […]

Objavljen Pravilnik o stavljanju van snage pravilnika o osvježavajućim bezalkoholnim pićima i sličnim proizvodima

19/09/2016

U „Službenom glasniku BiH“, broj 67/16 od 9. septembra 2016. godine objavljen je Pravilnik o stavljanju van snage pravilnika o osvježavajućim bezalkoholnim pićima i sličnim proizvodima. Pravilnik stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u “Službenom glasniku BiH”. Vijeće ministara Bosne i Hercegovine je navedeni pravilnik donijelo na prijedlog Agencije za sigurnost hrane Bosne […]

Javni poziv za dostavljanje ponuda za usluge hotelskog smještaja u BiH

08/09/2016

Agencija za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine u skladu sa iskazanim potrebama, a u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama („Službeni glasnik BiH“, broj 39/14)i Pravilnikom o postupku dodjele ugovora o uslugama iz Aneksa II Dio B Zakona o javnim nabavkama („Službeni glasnik BiH“, broj 104/14), ovim Javnim pozivom pozivaju se svi zainteresovani ponuđači da […]

EK: Smjernice za sisteme upravljanja sigurnošću hrane uključujući HACCP

01/09/2016

U Službenom listu Evropske unije objavljena je „Obavijest Komisije o implementaciji sistema upravljanja sigurnošću hrane kojima su obuhvaćeni preduslovni programi (prerequisite programs, PRP) i postupci koji se zasnivaju na principima HACCP-a, uključujući olakšavanje/fleksibilnost implementacije u određenim preduzećima u prehrambenom sektoru.“ Svi subjekti u poslovanju sa hranom, od primarnih proizvođača do trgovaca na malo moraju se […]